За останні шість місяців Держпродспоживслужба провела 1445 перевірок безпечності шкільного харчування, в результаті чого було вилучено понад 3182 кг небезпечних харчових продуктів, що втричі більше, ніж за аналогічний минулий період. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, підбиваючи підсумки роботи нової команди за пів року.
2021 рік є роком реформи шкільного харчування. З 1 січня діє новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, який, серед іншого, змінює підходи до організації харчування. Питання забезпечення якісним харчування дітей винесено на дуже високий рівень.
«Зміни у шкільному харчуванні є довгоочікуваними. Реформи, які впроваджуються сьогодні, відповідають кращим європейським та світовим практикам. Роль Держпродспоживслужби у впровадженні цих змін дуже важлива, адже безпечність шкільного харчування безпосередньо пов’язана зі здоров’ям наших дітей», - підкреслила Владислава Магалецька.
Також Держпродспоживслужба протягом шести місяців виконала 2947 лабораторних досліджень та склала 424 обов’язкових приписи. Серед найчастіших порушень – недотримання гігієни виробництва, вимог зберігання і транспортування продуктів.
Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та чистої питної води, додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів.