Фахівці територіальних управлінь Держпродспоживслужби в Чернігівській області посилили контроль за дотриманням законодавства у сфері безпечності харчових продуктів і санітарного законодавства через зафіксовані в області, протягом останнього часу, випадки захворювань на ботулізм.
Зокрема, фахівці Варвинського управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з продавцями магазинів та суб’єктами господарювання, що здійснюють торгівлю рибою і рибною продукцією, стосовно профілактики ботулізму. Увагу акцентували на реалізації непатраної в’яленої риби, наявності виробника та відповідних документів, що засвідчують якість та безпечність продукції.
Під час перевірок в Семенівській громаді, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, під розписку, вручили суб’єктам господарювання інформаційні матеріали щодо посилення контролю за дотриманням санітарно-ветеринарних вимог при закупівлі риби та рибопродуктів. Також, наголосили на профілактичних заходах, здатних попередити ботулізм.