Начальник Чернігівського міського управління Держпродспоживслужби Валентина Михед взяла участь у вебінарі, організованому управлінням освіти і науки облдержадміністрації.
Захід пройшов за участю освітян області та представників закладів, що здійснюють харчування учнів у начальних закладах Чернігівщини. Під час онлайн-навчання до аудиторії доведено основні принципи та механізми впровадження і подальшого функціонування системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), її взаємозв’язок із Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти.
Акцентувалась увага на нових підходах до організації харчування дітей та учнівської молоді, зокрема введення в дію наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 2532 від 3 грудня 2020 року «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти». Наголошено, що зміни які відбуваються у законодавстві, покликані мінімізувати ризики для здоров’я дітей та учнівської молоді у сфері організації харчування в закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку
Фахівці Бахмацького та Семенівського територіальних підрозділів Держпродспоживслужби також обговорили з освітянами запровадження у школах нового Санітарного регламенту.
Фахівці Бахмацького територіального управління Держпродспоживслужби провели нараду з керівниками закладів освіти Дмитрівської ОТГ, де йшлося про введення нового Санітарного регламенту для загальноосвітніх навчальних закладів, що вступив у дію з 1 січня цього року.
Також під час зібрання фахівці акцентували увагу на функціонуванні системи НАССР, переліку основних груп продуктів харчування, погодженні графіків, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявності умов для зберігання харчових продуктів. Представників освітянського загалу ознайомили з вимогами до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів. Йшлося про наявність товарно-транспортної накладної та інших супровідних документів, правильність складання двотижневого меню з урахуванням змін відповідно до Санітарного регламенту.
Під час наради також проводилася роз’яснювальна робота стосовно дотримання вимог Постанови від 22.08.2020 р. №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби».
Про дотримання вимог санітарного законодавства, зокрема Санітарного регламенту для загальноосвітніх шкіл, посилення державного нагляду за організацією харчування у закладах освіти, дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР йшлося і під час онлайн-наради, яку провели спеціалісти Семенівського територіального підрозділу Держпродспоживслужби.