У районах і містах Чернігівщини триває обговорення нового Санітарного регламенту та системи НАССР
опубліковано 29 січня 2021 року о 16:47

Начальник Чернігівського міського управління Держпродспоживслужби Валентина Михед взяла участь у вебінарі, організованому управлінням освіти і науки облдержадміністрації.

Захід пройшов за участю освітян області та представників закладів, що здійснюють харчування учнів у начальних закладах Чернігівщини. Під час онлайн-навчання до аудиторії доведено основні принципи та механізми впровадження і подальшого функціонування системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), її взаємозв’язок із Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти.

Акцентувалась увага на нових підходах до організації харчування дітей та учнівської молоді, зокрема введення в дію наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 2532 від 3 грудня 2020 року «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти». Наголошено, що зміни які відбуваються у законодавстві, покликані мінімізувати ризики для здоров’я дітей та учнівської молоді у сфері організації харчування в закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

Фахівці Бахмацького та Семенівського територіальних підрозділів Держпродспоживслужби також обговорили з освітянами запровадження у школах нового Санітарного регламенту.

Фахівці Бахмацького територіального управління Держпродспоживслужби провели нараду з керівниками закладів освіти Дмитрівської ОТГ, де йшлося про введення нового Санітарного регламенту для загальноосвітніх навчальних закладів, що вступив у дію з 1 січня цього року.

Також під час зібрання фахівці акцентували увагу на функціонуванні системи НАССР, переліку основних груп продуктів харчування, погодженні графіків, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявності умов для зберігання харчових продуктів. Представників освітянського загалу ознайомили з вимогами до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів. Йшлося про наявність товарно-транспортної накладної та інших супровідних документів, правильність складання двотижневого меню з урахуванням змін відповідно до Санітарного регламенту.

Під час наради також проводилася роз’яснювальна робота стосовно дотримання вимог Постанови від 22.08.2020 р. №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби».

Про дотримання вимог санітарного законодавства, зокрема Санітарного регламенту для загальноосвітніх шкіл, посилення державного нагляду за організацією харчування у закладах освіти, дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах  системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР йшлося і під час онлайн-наради, яку провели спеціалісти Семенівського територіального підрозділу Держпродспоживслужби.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux