З метою своєчасного виявлення, локалізації та ліквідації карантинних шкідливих організмів у столиці України стартував сезонний фітосанітарний моніторинг зелених насаджень.
Фахівці Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві проводять планові обстеження відповідно до затвердженого плану моніторингу. Роботи здійснюються як візуальними методами, так і за допомогою феромонних пасток, харчових принад, ловчих поясів тощо.
У 2025 році моніторинг зосереджено на виявленні таких небезпечних видів, як:
Особливу увагу приділено локаціям, де у попередні роки вже були зафіксовані вогнища шкідників — передусім йдеться про ревізію ділянок з вузькозлаткою ясеневою смарагдовою. Цьогоріч, через нетипові температурні умови для травня, роботи розпочалися пізніше, ніж зазвичай.
Про результати моніторингу буде проінформовано додатково.