Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кропивницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування, Кропивницького районного управління ГУНП в Кіровоградській області та ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» розпочали комісійні обстеження закладів швидкого харчування з питань дотримання вимог законодавства під час обігу харчових продуктів.
Наразі обстежили п’ятнадцять закладів у містах Долинській та Кропивницькому. В деяких були виявлені невідповідності, зокрема:
З метою усунення порушень, запобігання виникненню випадків гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь із працівниками та керівниками закладів швидкого харчування проведені інформаційно-просвітницькі бесіди та вручені тематичні пам’ятки.
Нагадуємо, що у зв’язку з дією мораторію на проведення планових перевірок, фахівці Держпродспоживслужби області можуть здійснювати позапланові заходи державного нагляду (контролю) у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів лише на підставі офіційного звернення громадянина, заяви самого суб’єкта господарювання, доручення Прем’єр-міністра України або ж в разі перевірки виконання вимог припису,.
Оператори ринку, які здійснюють обіг харчових продуктів та порушують вимоги харчового законодавства, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.