У кожному третьому освітньому закладі Черкащини Держпродспоживслужба виявила порушення протиепідемічних вимог
опубліковано 01 вересня 2020 року о 16:18

Новий навчальний рік в освітніх закладах Черкащини, враховуючи показники захворюваності на COVID – 19,  розпочався у звичайному недистанційному режимі.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби області Альона Бойко провела брифінг щодо діяльності управління по контролю за дотриманням протиепідемічного режиму суб’єктами господарювання, у т.ч. закладами освіти та забезпечення виконання постанов Головного державного санітарного лікаря з даних питань.

Під час брифінгу Альона Бойко повідомила, що з метою забезпечення належного державного нагляду за підготовкою освітніх закладів до нового навчального року, недопущення ускладнень санітарно-епідеміологічної ситуації, пов’язаної з перебуванням дітей у закладах освіти, фахівці відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області взяли участь у близько тисячі комісійних перевірок закладів загальної, дошкільної та позашкільної освіти.

Порушення вимог санітарного законодавства, забезпечення протиепідемічних заходів реєструвалися на кожному третьому об’єкті. Керівникам закладів освіти було надано майже 600 пропозицій щодо усунення виявлених порушень, поінформовано органи державної влади та місцевого самоврядування щодо проблемних питань у матеріально-технічному, санітарно-гігієнічному та протиепідемічному забезпеченні закладів освіти.

Також вона повідомила про те, що фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби області взяли участь у засіданні Ради директорів закладів професійної та фахової передвищої освіти, нараді директорів інтернатних  закладів області. Увагу присутніх було акцентовано на основних протиепідемічних вимогах щодо організації навчального процесу в умовах адаптивного карантину, посилення нагляду за станом здоров’я дітей та персоналу закладів освіти, організації повноцінного безпечного харчування тощо. Окрім того, фахівці територіальних управлінь долучилися до нарад та навчальних семінарів, які проводили відділи освіти райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад щодо організації протиепідемічних заходів та усунення порушень санітарного законодавства, виявлених під час перевірок навчальних закладів.

З метою недопущення поширення коронавірусної хвороби СОVID-19 у навчальних закладах триває щоденна посилена оперативна робота щодо контролю за дотриманням протиепідемічних заходів та санітарно-гігієнічних вимог.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux