Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини оштрафували підприємця на 17 тисяч гривень за недотримання умов карантину
опубліковано 01 вересня 2020 року о 16:43

Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини під час здійснення моніторингових обстежень об’єктів торгівлі та надання послуг щодо дотримання протиепідемічних вимог зафіксували низку порушень в одному з закладів Голованівського району. Мова йде про магазин продовольчих товарів, частина якого облаштована як кафе, в смт. Побузьке. Так, у заклад допускали відвідувачів без захисних масок, були відсутні дезінфекційні засоби – відповідно обробка контактних і робочих поверхонь не проводилася, відсутні також антисептичні спиртовмісні засоби для обробки рук працівників і відвідувачів, не нанесена розмітка для дотримання дистанції та відсутні інформаційні матеріали для відвідувачів та працівників про COVID-19 і дотримання карантину.

Все це є порушенням карантинних вимог, запроваджених Урядом, Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №17. Відповідно за вчинене адміністративне правопорушення представники Держпродспоживслужби склали протокол на суб’єкта господарювання. Згідно з постановою суду фізичну особу-підприємця визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та застосовано адмінстягнення у вигляді штрафу на суму 17 тисяч гривень.

Всього з початку карантину фахівці Держпродспоживслужби разом з представниками Нацполіції здійснили 17 565 обстежень суб’єктів господарювання, порушення встановлено при 2809 обстеженнях (16 %). За порушення карантину суб’єктам господарювання винесено2809 попереджень та надано пропозиції щодо усунення порушень. Також фахівці Держпродспоживслужби області склали 77 протоколів.

Моніторинг за дотриманням карантинних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання здійснюється з метою попередження можливого поширення вірусу та перевірки виконання постанови Кабміну від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами). Моніторингові обстеження об’єктів триватимуть до кінця карантину.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux