Щоб літній відпочинок школярів у пришкільних таборах був не лише веселим, а й безпечним для здоров’я, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провели практичні заняття для працівників харчоблоку пришкільного табору КЗ «Черкаська спеціальна школа Черкаської обласної ради».
Захід проводився відповідно до вимог Державних санітарних правил і норм «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» (ДСанПіН 5.5.5.23-99 від 26.04.1999 № 23), стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 № 990, а також постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» державних санітарних правил і норм, стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та чинних постанов Кабінету Міністрів України.
Мета проведених занять — підвищення професійних компетенцій працівників харчоблоку та забезпечення дотримання санітарних норм під час організації харчування дітей у літній період.