Цифровізація інфраструктури якості – важливий аспект державного управління у сфері захисту прав споживачів
опубліковано 11 жовтня 2024 року о 16:00

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін долучився до роботу Форуму «Цифровізація інфраструктури якості України: міжнародний досвід, національний контекст», який проведено за ініціативою Міністерства економіки України та за підтримки низки міжнародних партнерів.

Під час Форуму було презентовано результати та проекти цифрових трансформацій у сфері якості, у тому числі в частині забезпечення та моніторингу якісних показників товарів і послуг. Особливу увагу приділено оптимізації роботи інформаційних систем інфраструктури якості, а також підтримку подальшого цифрового розвитку сфери стандартизації, метрології та сертифікації.

Під час роботи секційних засідань та неформального спілкування з учасниками Форуму Сергій Захарін розказав колегам про ключові результати цифрової трансформації Держпродспоживслужби та її територіальних органів. Зокрема, за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука профільні фахівці здійснюють необхідні заходи в межах реалізації проекту єТютюн, який передбачає своєчасне інформування споживачів про склад тютюнової продукції в режимі реального часу. Окрім того, опрацьовуються матеріали для підготовки нормативно-правового акту високого рівня «Про реалізацію експериментального проекту щодо подання та оприлюднення інформації (звітності) про інгредієнти тютюнових виробів та викиди в електронній формі».

«Цифровізація інфраструктури якості – важливий аспект державного управління у сфері захисту прав споживачів. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виконує низку повноважень, які впливають на стан інфраструктури якості. Відповідна робота здійснюється із застосуванням сучасних цифрових інструментів. Але ми чудово розуміємо, що наявні цифрові технології мають розвиватися з урахуванням об’єктивних викликів. Також ми уважно вивчаємо практики, які опрацьовуються та рекомендуються до впровадження експертами міжнародних організацій. Держпродспоживслужба уважно вивчає успішні кейси застосування інформаційних продуктів європейських установ, а також окремих країн ЄС. Хочу відмітити, що партнери презентували найсучасніші цифрові рішення у сфері управління інфраструктурою якості – ці напрацювання є актуальними і такими, що заслуговують на поширення і впровадження. Дуже цікавими є матеріали про гармонізацію та взаємодію різних інформаційних ресурсів», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux