Дніпропетровщина: комісійні обстеження закладів освіти області
опубліковано 11 жовтня 2024 року о 13:11

Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує щодо функціонування освітніх закладів на території Дніпропетровщини.

Наразі у Дніпропетровській області функціонують 820 закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) та 786 закладів дошкільної освіти (ЗДО). Очно працюють 211 ЗЗСО та 91 ЗДО; за змішаною формою навчально-виховного процесу - 481 ЗЗСО, 449 ЗДО; дистанційно - 112 ЗЗСО та 202 ЗДО.

Щорічно спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та його структурних підрозділів беруть участь у комісійному визначенні стану готовності закладів освіти до роботи у новому навчальному році. Адже забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в організованих дитячих колективах залишається одним з пріоритетів. Протягом 2024 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та його структурних підрозділів на предмет готовності комісійно обстежено 1187 закладів освіти області.

Проте з 2022 року головною передумовою функціонування закладів освіти у змішаному та очному форматах в умовах воєнного стану є передусім безпека учасників освітнього процесу – наявність тимчасового укриття безпосередньо у закладі освіти або можливість використання найближчого укриття в іншому закладі. Наразі в області облаштовано власні укриття у 324 ЗДО та 587 ЗЗСО, інші використовують укриття сусідніх закладів.

Під час комісійної роботи спеціалісти Держпродспоживслужби разом з власниками та адміністрацією закладів освіти вживають заходи щодо забезпечення умов відповідно до вимог державних медико-санітарних нормативів та правил, а також заходи, спрямовані на збереження та зміцнення здоров’я, зокрема вжиття санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та дезінфекційних заходів; проводиться контроль у частині питань виконання медичних вимог безпеки (правила і норми) щодо освітнього середовища, утримання, улаштування закладу освіти, наявності умов для здійснення належного медичного обслуговування, організації харчування, дотримання особистої гігієни та вимог до організації режиму дня.

Утім, проблемним питанням залишається неможливість забезпечення повноцінного навчально-виховного процесу за очною формою навчання, яка б відповідала вимогам санітарного законодавства, через дію воєнного стану.

Функціонування закладів освіти області перебувають на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux