Тернопільщина: в Чортківському районі триває оздоровлення дітей у стаціонарних дитячих таборах
опубліковано 11 липня 2023 року о 12:03

На теренах Чортківського району триває оздоровлення дітей у  стаціонарних дитячих таборах. Під час проходження І зміни оздоровлення спеціалісти Чортківського районного управління Держпродспоживслужби провели комісійне обстеження одного з них, за участю представників органу місцевого самоврядування та моніторингове відвідування закладу щодо дотримання санітарного законодавства. 

Діти розміщені в трьох двоповерхових спальних стаціонарних корпусах блочного типу в 2-3-4-х місних кімнатах, в окремих корпусах розташовані їдальня з обіднім залом на 360 посадкових місць, медичний пункт, ізолятор, пральня, актовий зал. На території комплексу облаштована доріжка здоров’я, поруч розміщені спортивні споруди, футбольна, баскетбольна, відпочинкова зона. Тернопільською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби досліджено на санітарно-хімічні і мікробіологічні показники 2 проби питної води, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», 1 пробу обіду на калорійність, 2 готових страви, 10 змивів з обладнання, відхилень не встановлено. Крім того, працівниками служби проведена санітарно - освітня робота з начальником табору, працівниками харчоблоку, медичними працівниками щодо дотримання санітарних вимог при організації харчування, умов зберігання харчових продуктів, дотримання технології приготування страв, особистої гігієни, надано рекомендації щодо проведення генерального прибирання з використанням дезінфікуючих засобів та дотримання правил миття посуду тощо. Акцентовано увагу на особистій відповідальності керівника закладу за якість та безпеку харчування, запобігання виникненню і розповсюдженню інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Важливим критерієм оздоровлення дітей є оцінка його ефективності, яка в закладі проводиться медичним персоналом. Ця оцінка визначається на основі зважування дітей на початку та в кінці зміни, фізичного навантаження на серцево-судинну систему, динаміки фізичної підготовки при виконанні фізичних вправ. Після завершення зміни буде розраховано відсоток дітей з вираженим оздоровчим ефектом.

Питання організації та проведення оздоровчої кампанії в районі, умов перебування й оздоровлення дітей перебуває на посиленому контролі Чортківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чортківському районі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux