Тернопільщина: підготовка до літнього оздоровчого сезону 2024 року розпочалась
опубліковано 20 травня 2024 року о 17:12

Навчальний рік на завершенні, відповідно стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку розпочали підготовку до оздоровчого сезону.

На виконання розпорядження Тернопільської обласної військової адміністрації від 05.04.2024 р. №203/01.02-01 «Про робочу групу з питань оздоровлення та відпочинку дітей у 2024 році», за участю представника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проведено перший об’їзд 4 дитячих стаціонарних оздоровчих закладів області, які планують відкриватись влітку 2024 року зокрема ДОЗ «Сокіл» і «Промінь» Тернопільського району, ОК «Лісовий» та «Збруч» Чортківського району, з метою оцінки стану їх готовності до проведення літньої оздоровчої кампанії.

За результатами роботи робочої групи слід відмітити, що практично в усіх обстежених закладах розпочато підготовчі роботи – впорядкування територій, ревізія сантехнічного обладнання, ремонт приміщень.

Найбільший обсяг робіт проведено в ОК «Лісовий» Чортківського району – проведено поточні ремонтні роботи в одному з трьох спальних корпусів (корпус №3), на завершенні капітальні ремонти корпусу №1 із заміною сантехнічного обладнання, меблів.

Цьогоріч, як і в попередньому році, особливістю роботи таборів є врахування безпекової ситуації, при роботі робочої групи обстежувались приміщення, які виділені під укриття в разі сигналу «повітряна тривога». Також наголошено керівникам таборів на важливості забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя при підготовці та під час функціонування стаціонарних таборів, зокрема дотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів, здійснення безпечного перебування дітей у закладі, готовність основних приміщень, приміщень їдальні та харчоблоку, їхнє оснащення, забезпечення належного медичного обслуговування, організації харчування тощо.

Кожному керівнику закладу оздоровлення за результатами обстеження вказано на недоліки в процесі підготовки та надано пропозиції, в т.ч. і щодо виконання «Планів-завдань щодо заходів з покращення матеріально-технічної бази», що буде однією з основних вимог представника Держпродспоживслужби у складі робочої групи щодо можливості підписання актів прийомки закладів до оздоровчого сезону.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux