На виконання листа Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області «Про організацію комісійних обстежень стану реформування системи шкільного харчування в області» проведені комісійні обстеження відповідності організації шкільного харчування вимогам діючих законодавчих і нормативних актів в чотирьох закладах загальної середньої освіти на території Липоводолинської та Синівської територіальних громад в складі представників органів місцевого самоврядування, відділів освіти та фахівців відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Роменського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.
В ході обстежень було проведено відбір проб води питної з мережі на показники безпеки та проб готових страв на мікробіологічні дослідження, визначення основних нутрієнтів та фракцій готових страв для подальшого розрахунку калорійності раціону.
Проведена роз’яснювальна робота щодо організації шкільного харчування, надані консультації щодо складання примірного чотиритижневого сезонного меню відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2024 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».