Тернопільщина: адміністративні послуги та погоджувальні процедури у сфері санітарного законодавства у 2023 році
опубліковано 17 січня 2024 року о 15:38

Надання адміністративних послуг та здійснення погоджувальних процедур входить до переліку повноважень Держпродспоживслужби у сфері санітарного законодавства.

У 2023 році спеціалістами відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства було розглянуто217 звернень щодо отримання адміністративних послуг та на здійснення погоджувальних процедур. За результатами їх розгляду задоволено 179 звернень, у наданні 38 - ми відмовлено.

Зокрема, через Центр з надання адміністративних послуг м. Тернополя надійшла 71 справа щодо видачі дозволу (санітарного паспорта) на роботу з радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання (для рентгенкабінетів закладів охорони здоров’я). Видано 39 санітарних паспортів. По 38 заявах відмовлено у їх видачі у зв’язку з поданням неповного комплекту документів згідно затвердженої «Інформаційної картки адміністративної послуги», зокрема відсутності Акту санітарно-епідеміологічного обстеження ф.315/о, результатів проходження медичних оглядів персоналом, акту інвентаризації фактичної наявності джерел іонізуючого випромінювання, акту перевірки ефективності вентиляції, тощо).

Крім того через ЦНАП надійшло 67 документів, у яких обгрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. По 62 документах прийнято рішення (підготовлено позитивні висновки) щодо можливості видачі Дозволу на викиди, по 5-ти документах дано відмови за обгрунтованими зауваженнями до їх змісту та неповної інформації щодо наявних стаціонарних джерел забруднення атмосферного повітря.

До Головного управління на розгляд надійшло 50 заяв від суб’єктів господарювання щодо проведення санітарно-епідеміологічного обстеження з видачею акту ф.315/о для закладів медичного профілю з метою подальшого отримання ними ліцензій МОЗ України на провадження медичної практики та освітніх закладів на право отримання ліцензії МОН України з проведення навчання за освітніми програмами. В ході обстежень порушень не виявлено.

Розглянуто 29 заяв суб’єктів підприємницької діяльності щодо видачі дозволів на право експлуатації складів для зберігання пестицидів та агрохімікатів. За результатами проведених обстежень підготовлено та погоджено 28 санітарних паспортів на право ввезення та зберігання в складах отрутохімікатів. По 1 заяві надано пропозиції щодо усунення виявлених порушень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux