Сумщина: відбулась нарада з питань організації харчування в закладах освіти
опубліковано 30 листопада 2023 року о 16:13

З метою врегулювання організації харчування в закладах дошкільної освіти міста Конотоп та виконання натуральних норм харчування, затверджених Постановою Кабінету міністрів України №305 від 24.03.2021р «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та закладах дитячого оздоровлення та відпочинку», управлінням освіти Конотопської міської ради, за участі фахівців Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, була проведена нарада з медичними сестрами старшими закладів дошкільної освіти Конотопської міської територіальної громади.

На даний час в 14 закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах 2 закладів загальної середньої освіти отримують харчування в середньому 820 дітей. В зв’язку з обмеженнями умов воєнного стану, враховуючи час перебування дітей в закладі, здійснювалось лише одноразове харчування дітей.

Під час заходу були обговорені найбільш гострі проблемні питання:

  • згідно проведеного аналізу загальний відсоток виконання натуральних норм харчування за 9 місяців для дітей ясельного віку склав 85%, для дітей садового віку – 87%;
  • відсутність корегування виконання норм харчування впродовж місяця:
  • не забезпечено своєчасне замовлення та завезення продуктів харчування, що призводило до неможливості приготувати страви згідно затвердженого меню;
  • в зв’язку із зростанням вартості харчових продуктів, фактична вартість харчування дітей не забезпечує дотримання норм харчування.

З метою виконання вимог норм харчування у закладах освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305, в дошкільних закладах розпочато перехід на трьохразове харчування. Для належної організації харчування Конотопським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області погоджено сезонне меню для дошкільнят на зимовий період, що дасть змогу забезпечити дітям повноцінне харчування протягом дня як за співвідношенням білків, жирів, вуглеводів, так і за різноманітністю страв та розподілом протягом дня.

Також під час проведення наради спеціалістами Держпродспоживслужби було акцентовано увагу медпрацівників дошкільних закладів на профілактиці спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових та нехарчових отруєнь, безпечність та якість харчових продуктів, правила щодо їх приймання, транспортування та зберігання, забезпечення закладів дезінфікуючими та миючими засобами.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux