Станом на 18:00 18 жовтня зареєстровано 142 випадки отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них 64 летальні
опубліковано 18 жовтня 2016 року о 18:05

Станом на 18:00 18 жовтня 2016 року в Україні зареєстровано 142 випадки отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них 64 завершилися летально.

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області від 18.10.2016 зареєстровано 1 летальний випадок від отруєння фальсифікованим алкоголем у мешканця с. Катьощине Томаківського району, який перебував на стаціонарному лікуванні з 07.10.2016 з діагнозом: «токсична коагулопатія». Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю по Дніпропетровській області (с. Катьощине Томаківського району) становить – 8 осіб, з них померло  -  2 особи.

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області від 18.10.2016 зареєстровано новий випадок отруєння сурогатами алкоголю у мешканця м. Миколаїв. Постраждалий госпіталізований до реанімаційного відділення міської лікарні швидкої допомоги. Загальна кількість постраждалих (м. Миколаїв) від отруєнь фальсифікованим алкоголем становить – 6 осіб, з них померло - 5 осіб. За результатами судмедекспертизи у 5 померлих виявлено в крові метанол.

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області від 18.10.2016 загальна кількість отруєнь випадків отруєнь фальсифікованим алкоголем по Харківській області становить – 96, з них померли – 49. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області метиловий спирт виявлено у 37 померлих.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби в Запорізькій, Донецькій, Луганській, Житомирській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (отруїлося - 32 особи, з них померли - 8). Кількість постраждалих по кожній області така:

1) Запорізька область (Вільнянський район): отруїлося – 18 осіб, дослідження на метиловий спирт – негативні;

2) Житомирська область (м. Бердичів): отруїлося – 3 особи, з них померла 1 особа;

3) Донецька область (м. Лиман): отруїлося – 9 осіб, з них 5 померло;

4) Луганська область (м. Рубіжне): отруїлося та померло - 2 особи;

Згідно з результатами судмедекспертизи у 43 померлих виявлено в крові метанол (Харківська область – 37, Миколаївська область – 5, Житомирська –1).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux