Участь в заході взяли представники структурних підрозділів Ківерцівської міської ради, спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами та управління безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, представники Ківерцівської громади, комунальних підприємств та суб’єкти підприємницької діяльності.
Начальник управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Олександр Козій розповів про повноваження Держпродспоживслужби у сфері дотримання антитютюнового законодавства, контролю за рекламою та регульованими цінами, його заступниця – начальник відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Олена Рошко розповіла про законодавство та практику захисту споживачів в умовах воєнного стану. Головна спеціалістка відділу ринкового та метрологічного нагляду Інна Приступа наголосила на вимогах чинного законодавства до суб’єктів підприємництва при здійсненні ринкового нагляду.
Спеціалісти також пояснили, що є підставами для здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) та роз’яснили загальні вимоги до здійснення таких заходів.
Присутнім розповіли, на що має право споживач, купуючи, замовляючи або використовуючи продукцію , яка реалізовується на території України, зокрема про умови обміну, повернення товару належної якості, про порядок відшкодування коштів споживачу.
Споживачам нагадали, що Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області під час дії воєнного стану продовжує надавати консультаційну допомогу з питань захисту їх прав та проводити роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог Закону України «Про захист прав споживачів», «Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів», інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері захисту прав споживачів щодо неприпустимості з їх боку порушень прав споживачів.
Під час «круглого столу» головний спеціаліст відділу контролю та безпечності харчових продуктів Ігор Бойчук розповів про основні вимоги до якості безпечності харчових продуктів, куди може звернутися споживач у разі невідповідності харчового продукту. А головна спеціалістка відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Олена Прус ознайомила присутніх із законодавством яке регулює недопущення проникнення шкідників і хвороб рослин на територію Євросоюзу, зокрема про заборону перевезення через кордон овочів, фруктів, насіння.
Участь у заході також взяв начальник Західного міжрегіонального відділу Державної регуляторної служби України Ігор Кузьмінський, який розповів про функції та повноваження органу.
Під час зустрічі учасники обговорили актуальні питання порядку видачі документів дозвільного, ліцензійного характеру та здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності в умовах воєнного стану контролюючими органами.