Етапи реалізації проєкту «Стратегічне секторальне співробітництво (SSC) у сфері продовольства та сільського господарства між Україною та Данією» обговорив сьогодні Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук під час зустрічі з Поулом Якобом Ерікструпом, Радником-посланником з питань продовольства, сільського та рибного господарства Посольства Королівства Данія в Україні.
До зустрічі доєднався Вадим Чайковський, заступник Голови Держпродспоживслужби - Головний фітосанітарний інспектор України, а також профільні фахівці служби.
«Ми чітко розуміємо, які саме кроки має здійснити Держпродспоживслужба на шляху до євроінтеграції в короткостроковій та довгостроковій перспективі. Тому для нас дуже важливі досвід і підтримка Королівства Данія, а також двостороннє співробітництво в сфері продовольства і сільського господарства,» - зазначив Сергій Ткачук.
Під час заходу сформовано спільну позицію в частині реалізації проєкту стратегічного секторального співробітництва та окреслено дії на найближче майбутнє.
Довідково. Головна мета проєкту «Стратегічне секторальне співробітництво (SSC) у сфері продовольства та сільського господарства між Україною та Данією» - створення основи для екологічно чистого переходу харчової та сільськогосподарської продукції в Україні. Основний фокус буде приділено зміцненню інституційної спроможності та нарощуванню спроможності систем і процесів шляхом обміну найкращими практиками та передачі екологічних знань/технологій. Завдяки цьому співпраця сприятиме переходу до екологічної безпеки харчових продуктів і тваринництва через безпечніше, здоровіше та ефективніше виробництво. Це дозволить краще адаптувати продовольчу систему України до зміни клімату та зменшить екологічний слід від її виробництва продуктів харчування.