Спільна робота фахівців Держпродспоживслужби та обласної військової адміністрації: на Волині прийняли рішення для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в області
опубліковано 07 квітня 2023 року о 15:08

05 квітня 2023 року відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній військовій адміністрації.

На якій були розглянуті питання : 

1. Про організацію заходів щодо профілактики високопатогенного грипу птиці на території області. 

Було прийнято ряд рішень зокрема щодо забезпечення виконання планів Державного  моніторингу інфекційних хвороб птиці на території області та організацію моніторингових досліджень на високо-та низькопатогенний грип птахів та хворобу Ньюкасла серед диких перелітних птахів. Забезпечити здійснення нагляду за місцями зупинок дикої перелітної птиці. При виявленні загибелі дикої перелітної, синантропної птиці проводити епізоотичне обстеження місцевості та лабораторно – діагностичні дослідження на інфекційні  хвороби, зокрема грипу та хвороби Ньюкасла.

З метою створення 5 км буферної зони забезпечити проведення вакцинації птиці приватного сектору в населених пунктах які межують з  птахогосподарствами. Посилити контроль при переміщенні птиці та продукції з неї шляхом перевірки супровідних документів при їх надходженні в господарства, на забійні та переробні підприємства, ринки тощо.

Посилити контроль за дотриманням вимог діючого законодавства при реалізації живої птиці та продукції птахівництва на агропродовольчих ринках. Ініціювати перед ГУ національної поліції у Волинській області та органами місцевого самоврядування організацію заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі птицею.

2. Про організацію та проведення заходів щодо недопущення захворювання тварин сказом на території області.

Прийнято рішення посилити державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за проведенням антирабічних заходів на місцях. 

З метою здійснення заходів, направлених на профілактику сказу та мінімізацію ризиків для здоров’я людини, активізувати роботу щодо реагування на випадки появи диких тварин, зокрема лисиць в населених пунктах, та не допускати утворення місць «проживання» диких тварин у закинутих будівлях, присадибних ділянках тощо.   

Комісійно, з метою належного контролю за епізоотичною ситуацією в області, забезпечити проведення  обліку чисельності мисливських тварин в мисливських угіддях. Відповідно до вимог Закону України «Про мисливське господарство» вжити дієвих заходів по зменшенню чисельності лисиць до норми в мисливських угіддях області.

А також прийнято до виконання ряд інших рішень, для забезпечення стабільної епізоотичної  ситуації в області. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux