На Житомирщині обговорили низку питань у сфері контролю за цінами та здійснення державного ринкового нагляду
опубліковано 07 квітня 2023 року о 15:07

Робочі питання виробничого характеру щодо  виконання завдань і функцій у сферах реалізації державної політики з контролю за цінами та здійснення державного ринкового нагляду обговорили учора під час онлайн – наради під головуванням Директора Департаменту захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби України Олексія Квасніцького.

Оскільки в період військового стану заходи державного контролю у сфері захисту споживачів обмежені,  пріоритетним напрямком  для Служби залишається просвітницька діяльність – надання  відповідних роз’яснень,  поширення інформаційних матеріалів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності споживачів на інформаційних ресурсах територіальних управлінь Держпродспоживслужби, тощо. Зокрема, було наголошено на активізації роботи консультаційних центрів (громадських приймалень) з надання консультаційної допомоги споживачам.

У сфері контролю за регульованими цінами  пріоритетним напрямком визначено контроль за цінами на товари, що мають істотну соціальну значущість, та об’єктивний розгляд звернень з приводу порушень у сферах ціноутворення,  участь у комісійних і моніторингових обстеженнях, та залучення до  роботи  у складі робочих груп щодо відшкодування у різниці в тарифах на комунальні послуги.

Також учасникам наради анонсовано  відновлення державного регулювання цін на бензин та дизельне  паливо з 1 липня 2023 року.

Окрім того, приділено увагу майбутнім змінам в законодавстві у сфері ринкового нагляду та порядку проведення заходів з державного ринкового нагляду у разі припинення, скасування або внесення змін до постанови КМУ від 13.03.2022р. № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану»,                      з урахуванням змін до Закону України «Про держаний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

На завершення було наведено аналіз діяльності Держпродспоживслужби у сфері ринкового нагляду та контролю за регульованими цінами у 2022-му році, зокрема, в період запровадженого військового стану, та визначено пріоритетні завдання та напрямки на ІІ-й квартал 2023 року.

На фото зображено чоловіка на фото зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux