Спеціалісти Вінницького міського управління провели моніторингові обстеження харчоблоків закладів освіти
опубліковано 27 березня 2023 року о 09:55

На виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік, затвердженого Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 №174-р, та Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти Вінницької області на 2021-2023 роки, затвердженого Розпорядженням Вінницької ОДА від 27.10.2021 №765, з метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах Вінницьким міським управлінням ініційовано проведення спільних моніторингових обстежень (за участю представників Департаменту освіти Вінницької міської ради та КП "Меридіан") функціонуючих в 2022-2023 навчальному році харчоблоків закладів загальної середньої освіти.

Протягом тижня фахівці комісійно обстежили 7 харчоблоків загальноосвітніх закладів. Під час обстежень особливу увагу приділяли питанням їх матеріально-технічного забезпечення, організації харчування учнів відповідно до вимог Постанови КМУ №305 від 24.03.2021 та Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, використання рецептур збірника шкільного харчування, належної гігієнічної практики під час приготування страв. Також перевірили асортимент буфетної продукції. Не залишилось поза увагою і питання впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Варто зазначити, що під час обстежень з персоналом постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота щодо дотримання гігієнічних вимог стосовно поводження з харчовими продуктами.

За результатами комісійних обстежень проводиться паспортизація харчоблоків із зазначенням потреби у проведенні ремонтних робіт, поновленні або заміні технологічного та холодильного обладнання, посуду та іншого реманенту.

Крім того, з метою підвищення гігієнічних знань серед працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів, заплановане проведення семінару зі співробітниками комунального підприємства "Меридіан", яке надає послуги з організації харчування учнів шкіл Вінницької міської ОТГ.

Узагальнена інформація про підсумки роботи комісії буде направлена на адресу міського голови та директора Департаменту освіти Вінницької міської ради.

Представники Департаменту освіти Вінницької міської ради, ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області та КП "Меридіан"
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux