Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Сумської області провели низку заходів, присвячених Міжнародному дню здоров’я рослин
опубліковано 15 травня 2023 року о 17:31

Організація Об’єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров’я рослин. Це має мету підвищити глобальну обізнаність про те, як захист здоров’я рослин може допомогти ліквідувати голод, зменшити бідність, захистити біорозмаїття та стимулювати економічний розвиток.

СВпеціалісти управління фітосанітарної безпеки Сумської області протягом 08.05.-12.05.2023 року провели заходи присвячені Міжнародному дню здоров’я рослин. Наради, круглі столи були проведені в 10 навчальних закладах та 6 територіальних громадах області, також розміщені в ЗМІ 18 статей про цей важливий день.

У своїх виступах спеціалістами було наголошено на важливість підтримувати рослини у здоровому стані для виживання людини та інших форм життя на Землі. Життя людини залежить від рослин, вони становлять 80% їжі, яку ми споживаємо і виробляють 98% кисню, яким ми дихаємо. Крім шкідників та хвороб рослин, що спричиняють втрату до 40% світового врожаю продовольчих культур, зміна клімату та діяльність людини також впливають на здоров'я рослин, змінюючи екосистеми та зменшуючи біорозмаїття, створюючи нові ніші для розвитку шкідників та хвороб. А міжнародні подорожі та торгівля спричиняють появу шкідників і хвороб у місцях, де їх раніше не було. 

Забезпечення здоров’я рослин має важливе значення для життя на землі, і кожен з нас має поставити пріоритет здоров’я та захист рослин на перше місце. Крім того, широка громадськість повинна знати про ризики, пов'язані з транскордонним перенесенням рослин і рослинних продуктів, які можуть бути джерелом шкідників і хвороб. Слід бути обережними при купівлі насіння, рослини і рослинної продукції, особливо через дистанційну торгівлю, яка минає регулярні фітосанітарні перевірки.

Аграрії та вчені всього світу постійно працюють над методами захисту сільськогосподарських рослин, щоб виключити небажаний вплив шкідливих факторів. Щоб піклуватися про рослини, не обов’язково бути фахівцем. Кожен може і має зробити щось для їх захисту, тільки спільними зусиллями, використовуючи загальноприйняті правила, приймаючи активну участь в громадському житті людина може впливати на збереження здоров’я рослин та квітучої планети!

на малюнку - учасники заходу на малюнку - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux