Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області взяли участь у комісійних обстеженнях умов тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб
опубліковано 21 жовтня 2022 року о 17:01

Незважаючи на складний воєнний час та загрозу бомбардування і обстрілів зі сторони російської федерації, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області впродовж другої декади жовтня, у складі робочих груп, взяли участь в обстеженнях 32 закладів, де розміщені внутрішньо переміщені особи. Робочі групи були створені на виконання Розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації № 442 від 07.10.2022 «Про обстеження умов тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у місцях їх компактного проживання» та попрацювали злагоджено та продуктивно.

В процесі даних обстежень оцінювались умови проживання для внутрішньо переміщених осіб, надання їм медичної допомоги, забезпечення харчуванням, водою питною, водовідведенням, засобами гігієни, наявності умов для дотримання правил особистої гігієни, стану санітарних вузлів та умивальних кімнат, умов зберігання та поводження з побутовими відходами, проведення дезінфекційних, дезінсекційних, дератизаційних та протиепідемічних заходів.

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, з метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації, вже неодноразово проводились подібні обстеження місць розташування внутрішньо переміщених осіб. При цьому надавались відповідні пропозиції щодо створення відповідних умов проживання, харчування, налагодження медичного обслуговування ВПО та покращення санітарно-технічного стану приміщень закладів.

Наразі, в ході обстежень робочими групами, встановлено що більшість закладів вже врахували пропозиції та рекомендації, надані спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області при попередніх обстеженнях.

Проте, в частині обстежених закладів були виявлені недоліки, такі як: незадовільний санітарно-технічний стан санітарно побутових приміщень, відсутність гарячого водопостачання, недотримання дезінфекційного режиму.

За результатами перевірок поінформовано Запорізьку обласну державну адміністрацію, проведено роз’яснювальну, санітарно-просвітницьку роботу, керівникам та персоналу закладів надані пропозиції стосовно дотримання вимог для недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо інфекційних захворювань, у тому числі гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь та дотримання вимог законодавства у сфері безпечності і окремих показників якості харчових продуктів. Також надані рекомендації щодо дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострих респіраторних захворювань та COVID-19. Працівникам закладів тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у місцях їх компактного проживання роздані відповідні пам’ятки.

В ході проведених заходів Запорізькою регіональною державною лабораторією державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів були відібрані зразки готової продукції, води питної, змивів з об’єктів навколишнього середовища та наразі проводяться відповідні лабораторні дослідження і експертиза факторів середовища життєдіяльності.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux