Спеціалісти Держпродспоживслужби Сумщини прийняли участь у науково-практичній конференції щодо стану озимих рослин та догляду за ними навесні 2023 року
опубліковано 27 березня 2023 року о 13:45

В Інституті сільського господарства Північного Сходу НААН 23 березня 2023 року відбулась науково-практична конференція на тему: «Стан озимих рослин та догляд за ними навесні 2023 року», в якій взяли участь спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспожив-служби в Сумській області, директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА, провідні науковці Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН, Сумського національного аграрного університету, Носівської селеційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці ім. В. М. Ремесла НААН, Іванівської дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, філії УІЕСР «Сумський обласний державний центр експертизи сортів рослин», керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, а також регіональні представники компаній-виробників засобів захисту рослин, регуляторів росту та інших біопрепаратів.

Під час проведення заходу обговорили стан та перспективи розвитку зерновиробництва в Сумській області. В ході проведення практичної частини охарактеризований сьогоднішній стан рослин озимої пшениці та першочергові заходи по догляду за ними навесні 2023 року, а також проведена наочна демонстрація способів визначення життєздатності рослин озимої пшениці. Сільськогосподарським товаровиробникам були надані рекомендації стосовно перспективних сортів ярих і озимих зернових культур та особливості технології їх вирощування.

Спеціалісти Головного управління у ході проведення конференції акцентували увагу присутніх на запобіганні поширення та обігу контрафактного насіння і генетично модифікованих організмів, на чіткому дотриманні регламентів застосування пестицидів, техніки безпеки при їх внесенні та діючих державних санітарних правил, доцільному використанні засобів захисту рослин без шкоди для бджіл. Учасники заходу отримали інформаційні пам’ятки з вищезазначених питань підготовлені спеціалістами управління фітосанітарної безпеки.

На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux