Станом на 18.03.2024 зафіксовано 10 випадків захворювання на гострий гастроентероколіт, що пов’язані із закладом громадського харчування в місті Бровари.
Всі хворі були відвідувачами одного з ресторанів міста та вживали морепродукти (устриці, кальмари, креветки). На стаціонарному лікуванні (КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня») перебувало 6 осіб. Наразі, з лікарні виписано – 4 людини, в стаціонарі знаходиться 2 людини, на амбулаторному лікуванні – 4 людей.
З метою вжиття відповідних заходів реагування, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснено позаплановий захід державного контролю щодо потужностей ресторану .
Під час заходу було встановлено ряд порушень вимог законодавства про харчові продукти, за результатами якого суб'єкту господарювання видано обов’язковий до виконання Припис про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.
Крім того, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області винесено Подання про відсторонення від роботи або іншої діяльності, в результаті відсторонено від роботи 10 працівників закладу, що є носіями збудників інфекційних хвороб.
Враховуючи результати позапланового заходу державного контролю та результати санітарно – мікробіологічних досліджень Броварської районної філії Державної установи «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», які створюють загрозу для життя та/або здоров’я людини, головним державним інспектором та головним державним ветеринарним інспектором було прийнято Рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів, інгредієнтами яких є устриці, кальмари та креветки, терміном 10 робочих днів, на потужностях ресторану.
Виконання вказаного рішення знаходиться під контролем Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.