Швейцарія продовжує надавати підтримку господарствам з виробництва молока в деокупованих областях – у фокусі Харківщина
опубліковано 07 листопада 2022 року о 12:10

Завершується перша фаза швейцарського гуманітарного проєкту, яким було охоплено 233 молочні господарства в Чернігівській, Київській та Сумській областях. Так, 155 ферм вже отримали необхідні засоби гігієни для виробництва молока, ще 78 - отримають допомогу в листопаді.

Проєкт реалізовується на запит Міністерства аграрної політики та продовольства України у взаємодії з Асоціацією виробників молока України (АВМ), міжнародним благодійним фондом #SaveUA та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за координації Посольства Швейцарії в Україні.

Метою гуманітарного проєкту є забезпечення продовольчої безпеки в цілому та зокрема через покращення доступу для населення України до якісних та безпечних молока та молочних продуктів, що виробляються в Україні. Важливою передумовою для цього є забезпечення належної гігієни виробництва та зберігання молока, а також здоров’я тварин.

Загальний бюджет гуманітарного проєкту складає 2,5 млн швейцарських франків (близько 100 млн гривень). Та через втрату поголів’я у зв’язку з бойовими діями і частково через відмову від допомоги господарств, що змогли вистояти перед викликами воєнного стану, з’явилася можливість переадресувати залишкові кошти на четверту область - Харківську.

Таким чином, ще 63 господарства Харківщини отримають підтримку від Швейцарії, а загальна кількість реципієнтів з урахуванням господарств у Сумській, Чернігівській та Київській областях зросте до 296. Важливо, що ці чотири регіони у мирний час у 2021 році забезпечували понад 30% молока, що вироблялося зареєстрованими господарствами, та були ключовими постачальниками молока на переробку найвищої якості - ґатунку «Екстра».

Довідково: Гуманітарна допомога надаватиметься у засобах миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветках для гігієни вимені, рукавичках, реактивах для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектантів для тваринницьких приміщень тощо. Переважна більшість товарів закуповуватиметься у локальних постачальників для підтримки вибудованих взаємозв’язків з сільськогосподарськими підприємствами, відновлення їхніх виробничих практик та технологій згідно з рекомендаціями виробника доїльного обладнання. Перелік господарств-реципієнтів у Харківській області станом на 1 листопада доступний за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux