Літо – не тільки найкраща пора для відпочинку, але й найбільш сприятливі умови для швидкого розвитку шкідливих бактерій та вірусів ,що вражають слизову оболонку шлунку та кишківника. Збудники кишкових інфекцій тривалий час існують у довкіллі, а саме у ґрунті, у воді, у продуктах харчування та на різних предметах вжитку.
Синельниківським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проводиться постійна санітарно-просвітницька робота щодо профілактики харчових отруєнь і кишкових інфекцій та алгоритму дій у разі виявлення перших ознак кишкового захворювання.
Спеціалісти управління відвідали заклади громадського харчування у м.Петропавлівці. Питання профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань обговорено з власниками, кухарами та іншими працівниками. Насамперед наголошено на:
Крім того, фахівці Синельниківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області постійно вживають заходи з інформування суб'єктів господарювання та населення щодо необхідності дотримання вимог у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства.