За останню добу 29 листопада по Україні зареєстровано 5804 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, серед них 297 - летальних.
На Дніпропетровщині за минулу добу виявили 473 нові випадки COVID-19, одужало – 1146 осіб.
Загалом же за період пандемії на Дніпропетровщині зафіксовано 231796 випадків захворюваності на коронавірус, з них одужали - 197109 осіб, летальних випадків - 7825.
Протягом листопада 2021 року майже щодня Дніпропетровщина перебувала в переліку областей, де реєструвалось найбільше лабораторно підтверджених випадків захворюваності на COVID-19. А в окремі дні була зафіксована найвища кількість підтверджених випадків коронавірусної хвороби.
Проте на сьогодні індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки у Дніпропетровській області такі: коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить 25,3%, завантаженість ліжок з киснем складає 36,9%. Після впровадження «червоної зони» кількість хворих поступово зменшується.
Дніпропетровщина все ще перебуває у «червоній» карантинній зоні. Тому спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з Національною поліцією Дніпропетровської області продовжують проводити рейдові перевірки закладів освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, торгівлі продовольчими і непродовольчими групами товарів, ринків, перевізників щодо дотримання протиепідемічних заходів, встановлених у країні.
Протягом тижня з 22 по 29 листопада 2021 перевірками охоплено 2431 заклад, зокрема 1116 магазинів торгівлі продовольчими товарами, 976 магазинів, що реалізують непродовольчу групу товарів, 106 закладів освіти, 30 перукарень, 29 закладів громадського харчування, 8 гуртожитків тощо.
Порушення протиепідемічних заходів установлено у 170 закладах, Держпродспоживслужбою надано 170 приписів щодо усунення порушень, 75 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині дозволу роботи закладу, наявності у працівників та відвідувачів документів, що підтверджують повний курс вакцинації або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам, створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами.