11 січня 2024 року на базі Варковицького ліцею відбувся практичний семінар з питань харчування у закладах освіти. У заході взяли участь начальниця відділу освіти та соціально-культурної сфери Варковицької сільської ради Ніна Гаврилюк, начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дубенського управління ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Тетяна САВЧУК, заступник начальника управління, начальника відділу безпечності та якості харчових продуктів та ветеринарної медицини Валерій МАГЕЛЬ.
Семінар було організовано для керівників закладів освіти, медичних сестер, відповідальних осіб за організацію харчування у закладах освіти,
Спеціалісти Держпродспоживслужби ознайомили присутніх нормативно-правовими актами щодо організації харчування дітей,
На семінарі розглядались такі важливі питання, як гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, які розташовані у закладах освіти та санітарно-гігієнічні вимоги до працівників харчоблоку.
Важливим питанням є проходження медичного огляду працівниками їдалень, забезпечення їх спецодягом, дотриманням правил прибирання харчоблоків та ведення журналів бракеражу.
Організація таких партнерських навчань-зустрічей – важливий крок до змін підходів щодо формування культури здорового харчування дітей.