Рівненщина: про роботу в сфері контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю за 9 місяців 2023 року
опубліковано 06 жовтня 2023 року о 11:18

Реклама

Впродовж 9 місяців 2023 року досліджено 560 рекламоносіїв, з них виявлено порушення у 77, заведено 77 справ за ознаками порушень законодавства про рекламу, 72 справи розглянуто, 4 справи знаходиться у стадії розгляду. За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу застосовано штрафів на суму 100,52 тис. грн, з них сплачено у добровільному порядку до Державного бюджету України штрафів на суму 90,35 тис. грн, або 89,9 % від накладених. Розглянуто 7 письмових звернень щодо порушень вимог законодавства про рекламу: 2 звернення від споживачів реклами та 5 подань від органів місцевого самоврядування. Впродовж звітного періоду здійснено 20 виступів у засобах масової інформації (на телебаченні, радіо) та розміщено на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області публікації щодо роботи управління у сфері реклами.

Дотримання вимог антитютюнового законодавства та вимог законодавства у сфері державного контролю виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння

Впродовж звітного періоду здійснено виступи та проведено роз’яснювальну роботу серед школярів двох загальноосвітніх шкіл міста Рівне та у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці, основними відвідувачами якої є молоді люди щодо вимог антитютюнового законодавства та вимог законодавства у сфері державного контролю виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння.

Суб’єктам господарської діяльності закладів ресторанного господарства роз’яснено вимоги законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення у 145 закладах ресторанного господарства Рівненської області. На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області розміщено 22 публікації, у яких висвітлювалась інформація щодо тютюнопаління та його шкідливого впливу на здоров’я населення та проведено 7 виступів у засобах масової інформації щодо дотримання вимог законодавства у сфері державного контролю виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння.

Представник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області взяв участь у навчальному семінарі «Актуальні питання застосування законодавства щодо контролю над тютюном», що відбувся 14 – 15 вересня 2023 року в м. Києві. Організатори заходу: Бюро ВООЗ в Україні та Центр громадського представництва «Життя» у співпраці із Держпродспоживслужбою за участі представників МОЗ та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Впродовж 9 місяців 2023 року надійшло 2 звернення щодо ймовірного порушення вимог антитютюнового законодавства, щодо проведення позапланових заходів звернень від споживачів не надходило. Письмових звернень щодо порушень вимог законодавства при реалізації ювелірних виробів від споживачів не надходило.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux