За період з 1 жовтня по 10 листопада 2021 року фахівцями Полонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели 18 позапланових заходів контролю у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах на території Полонської та Понінківської ОТГ.
Обстеження здійснювались з метою перевірки додержання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів щодо організації харчування, а саме забезпечення відповідності харчової продукції санітарно-гігієнічним нормативам, дотримання яких виключає небезпечний вплив на життя та здоров'я учасників освітнього процесу.
У ході перевірок акцентовано увагу на:
За результатами перевірок інспектори Полонського управління склали уніфіковані акти та вручили приписи директорам освітніх закладів та завідуючим філіями освітніх установ. Також наголошено, що у разі невиконання вимог припису, відповідно до пункту 19 статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», відповідальні будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.
Одночасно у цих закладах освіти спеціалісти управління провели комісійні обстеження щодо правильності використання засобів індивідуального захисту персоналом та здобувачами освіти, створення умов для миття рук милом та обробки антисептиком, наявності дезінфекційних засобів та їх кількості, періодичності дезінфекції контактних поверхонь, дотримання безпечної відстані між відвідувачами, наявності у працівників негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведено не більше як за 72 години, або документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19.