Рекомендації щодо придбання якісного насіння та садивного матеріалу
опубліковано 26 вересня 2022 року о 14:55

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області доводить до відома сільськогосподарських виробників, що кожна партія насіння для реалізації повинна супроводжуватися сертифікатом, який засвідчує його сортові якості та сертифікатом, що засвідчує його посівні якості (ст. 17 Закону «Про насіння та садивний матеріал») (далі-Закон).

Суб’єкти насінництва та розсадництва - фізичні особи - підприємці та юридичні особи, які здійснюють виробництво насіння та/або садивного матеріалу для його реалізації відповідно до Закону, мають право на виробництво насіння і садивного матеріалу для його реалізації, за умови включення до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

У зв’язку з обмеженням загального доступу до вищевказаного Реєстру, отримати інформацію щодо правочинності купівлі насіння та садивного матеріалу можна звернувшись до відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, тел. (061)228-00-62, 0663001831, e-mail: ucnr.guzp@ukr.net.

Крім того, ознайомитися з переліком чинних Сертифікатів на насіння та садивний матеріал можна за посиланням: https://minagro.gov.ua/file-storage/reyestr-sertifikativ-na-nasinnya-taabo-sadivnij-material

У разі виникнення сумнівів щодо якісних показників партій придбаного насіння рекомендуємо проводити перевірку посівних якостей.

Якщо наявні розбіжності, суб’єкт господарювання має право звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області з метою проведення арбітражного (експертного) визначення відповідних показників (відповідно до статті 23 Закону України «Про насіння та садивний матеріал» та постанови КМУ від 28.08.2017 №615 «Про затвердження Порядку арбітражного (експертного) визначення якості насіння і садивного матеріалу та Порядку оформлення заяв для проведення арбітражного (експертного) визначення якості насіння і садивного матеріалу»)

З питань перевірки насіння звертайтесь до Державної установи "Запорізька обласна фітосанітарна лабораторія", відділ визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу, (061)299-62-55,  099-978-26-15 e-mail: zpfitolab@ukr.net.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux