Реформування харчування в закладах освіти Кіровоградської області триває
опубліковано 28 квітня 2023 року о 11:48

Спеціалісти Новоукраїнського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області забезпечують виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік, затвердженого розпорядженням Кабміну від 24 лютого 2023 року № 174-р, та відповідного обласного плану заходів. Зокрема у квітні поточного року фахівці провели наради з керівництвом відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Рівнянської сільської ради, відділу освіти Новомиргородської міської ради, керівниками та працівниками закладів освіти даних громад у форматі відкритого діалогу.

Під час нарад обговорили питання дотримання вимог санітарних регламентів для дошкільних та загальноосвітніх закладів, забезпечення виконання постанови Кабміну від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», стан організації харчування та виконання норм харчування, дотримання вимог при складанні примірного чотиритижневого сезонного меню, стан водопостачання у закладах освіти, організацію лабораторного контролю за якістю питної води та якістю харчування, покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів освіти, дотримання протиепідемічних заходів з профілактики поширення коронавірусної інфекції у закладах освіти, проведення модернізації їдалень (харчоблоків), у тому числі необхідності проведення реконструкції та капітальних ремонтів, оновлення технологічного та холодильного обладнання закладів загальної середньої освіти для створення безпечних умов при організації харчування.

У присутніх була можливість розглянути шляхи вирішення проблемних питань, з якими щодня стикаються працівники при організації харчування та створенні освітнього середовища.

Слід зазначити, що за І квартал поточного року обстежено 9 закладів освіти, які розміщені на території Рівнянської ТГ, із них при 1 обстеженні було виявлено порушення вимог санітарного законодавства. Керівнику закладу освіти надано пропозиції з усунення порушень (забезпечити наявність супровідних документів на харчові продукти). Порушення усунуто.

По Новомиргородській громаді обстежено 13 закладів освіти, порушень у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення не виявлено.

В закладах освіти Маловисківської та Мар’янівської громад планувалось відновити роботу дошкільних навчальних закладів з наданням послуг з організації харчування. Спеціалісти Новоукраїнського районного управління Держпродспоживслужби області спільно з керівниками відділів освіти, молоді та спорту, за участі керівників та працівників закладів освіти здійснили комісійні обстеження даних закладів. Зокрема фахівці звертали увагу на санітарно-гігієнічні умови в групових осередках та на харчоблоках, стан систем водопостачання та водовідведення в закладах освіти, стан забезпеченості технологічним та холодильним обладнанням для зберігання продуктів харчування, питання організації харчування та організації медичного обслуговування, умови для дотримання особистої гігієни працівників та дітей тощо.

За результатами обстежень керівництву відділів освіти, молоді та спорту та керівникам закладів освіти надано пропозиції щодо впорядкування введення обліково-звітної документації з організації харчування та забезпечення проведення дератизаційних заходів. До відкриття дошкільних навчальних закладів дані пропозиції виконано в повному обсязі.

на малюнку чотири людини за столом в кабінеті на малюнку 5 людей за столом в кабінеті на малюнку - жінка в харчоблоці
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux