Реалізація реформи шкільного харчування: затверджено меню на осінь
опубліковано 24 липня 2023 року о 10:15

20 липня відбулася робоча зустріч на тему «Реалізація реформи шкільного харчування» за участю ініціаторки першої леді Олени Зеленської та представника реформ Держпродспоживслужби, МОН, Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури України, Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики та продовольства, а також голови правління Національної європейської асоціації громадського харчування Ореста Степаняка, європейського проєкту E4SaferFood, представники громадських організацій та міжнародних партнерів.

Учасники обговорили підготовку Стратегії реформування шкільного харчування на період до 2027 року та затвердили операційний план заходів з її реалізації у 2023–2024 роках, який розробляє МОЗ у співпраці з фахівцями швейцарсько-українського проекту «Децентралізація для демократичного розвитку освіти» та Офісом системи реформи шкільного харчування.

Учасники акцентували: тому що офіційна Стратегія та план заходів до неї ще не затверджені, робота в межах реформ триває. яке:

  • сформована команда проектного офісу реформи шкільного харчування, створеного на базі Міністерства охорони здоров'я за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні;
  • у лютому затверджено меню для шкіл на осінній період;
  • за технічну підтримку ВООЗ триває робота над верифікацією технологічних карт страв для дітей, які відвідують заклади дошкільної освіти;
  • триває проект «Кулінарні хаби» щодо навчання кухарів для шкільних далень (до кінця року навчання пройдуть 600 кухарів-тренерів, які передають знання іншого).

Під час зустрічі відбулася презентація та обговорення каскадного методу обміну досвідом: проводяться локальні форуми реформи шкільного харчування в Одеській, Тернопільській та Полтавській областях.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства для організації харчування дітей у закладах освіти від засновників та керівників цих закладів, які забезпечують дотримання вимог санітарного законодавства, безпечність та якість харчових продуктів, Держпродспоживслужба здійснює контроль за безпечністю харчових продуктів та відповідністю санітарним нормам.

На фотографії зображені учасники заходу На фотографії зображені учасники заходу На фотографії зображені учасники заходу На фотографії зображені учасники заходу На фотографії зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux