20 липня відбулася робоча зустріч на тему «Реалізація реформи шкільного харчування» за участю ініціаторки першої леді Олени Зеленської та представника реформ Держпродспоживслужби, МОН, Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури України, Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики та продовольства, а також голови правління Національної європейської асоціації громадського харчування Ореста Степаняка, європейського проєкту E4SaferFood, представники громадських організацій та міжнародних партнерів.
Учасники обговорили підготовку Стратегії реформування шкільного харчування на період до 2027 року та затвердили операційний план заходів з її реалізації у 2023–2024 роках, який розробляє МОЗ у співпраці з фахівцями швейцарсько-українського проекту «Децентралізація для демократичного розвитку освіти» та Офісом системи реформи шкільного харчування.
Учасники акцентували: тому що офіційна Стратегія та план заходів до неї ще не затверджені, робота в межах реформ триває. яке:
Під час зустрічі відбулася презентація та обговорення каскадного методу обміну досвідом: проводяться локальні форуми реформи шкільного харчування в Одеській, Тернопільській та Полтавській областях.
Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства для організації харчування дітей у закладах освіти від засновників та керівників цих закладів, які забезпечують дотримання вимог санітарного законодавства, безпечність та якість харчових продуктів, Держпродспоживслужба здійснює контроль за безпечністю харчових продуктів та відповідністю санітарним нормам.