3 березня 2023 року в приміщенні Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано Франківській області відбулася зустріч з кухарами, медичними сестрами, операторами ринку харчових продуктів, які надають послуги з організації харчування в закладах загальної середньої освіти в населених пунктах Калуської міської громади.
Під час зустрічі обговорено питання дотримання вимог нормативно–правових актів щодо обладнання та утримання харчоблоків, складання примірних меню, технології приготування страв для дитячого харчування, принципи здорового харчування, норми споживання харчових продуктів, вимоги до зберігання, використання харчових продуктів тощо.
Крім того, розглянуто питання профілактики харчових отруєнь та дотримання протиепідемічних вимог.
Учасникам наради наголошено на необхідності проходження періодичних медичних оглядів працівників та проведення відомчого контролю якості питної води, змивів, готових страв на калорійність, на мікробіологічні та фізико-хімічні показники тощо.