21 березня на базі дошкільного навчального закладу «Уманський професійний аграрний ліцей» Уманським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області проведено семінари для керівників, відповідальних за організацію харчування, керівників груп НАССР, технологів, викладачів відділень підготовки кухарів, кухарів, медичних сестер 5 закладів професійної освіти Уманщини та комунального закладу «Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т. Г. Шевченка Черкаської обласної ради».
Начальник Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова, заступник начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Оксана Байда, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валентина Ковбасюк ознайомили учасників заходу з питаннями організації харчування в закладах освіти, впровадження системи НАССР, гігієнічних вимог до харчування закладів освіти. Провели тренінги щодо визначення небезпечних факторів, оцінки їх ризику, встановлення та моніторингу в контрольних критичних точках, проведення валідації та верифікації, впровадження коригувальних дій в разі виявлення невідповідностей. По завершенню обговорили актуальні питання в закладах. Представникам навчальних закладів передано презентаційні матеріали з організації дитячого харчування.