НАССР – Hazard Analysis Critical Control Points – система, що дозволяє передбачити оцінити ризики і запобігти випуск небезпечної харчової продукції, тим самим, забезпечити споживачам гарантії безпеки продукції.
Система НАССР є науково-обґрунтованою системою, яка дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації і контролю небезпечних факторів: біологічного, хімічного і фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.
Тому, відповідно до Плану роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області на 2023 рік спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини 28-29 березня 2023 року проведено кущові семінари – навчання на тему: Дотримання харчового законодавствав,стан запровадження та функціонування системи НАССР в харчоблоках закладів шкільної та дошкільної освіти» в режимі онлайн.
На семінарі – навчанні були присутні державні інспектори, державні ветеринарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецьквій області які здійснюють свої повноваження у сфері безпечності харчових продуктів, організатори харчування в закладах шкільної та дошкільної освіти та постачальники харчових продуктів в дані заклади.
Присутнім було доведені основні законодавчі вимоги про харчові продукти, запровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти та проведено аналіз моніторингових перевірок на виконання доручення Чернівецької обласної військової адміністрації від 21.10.2022 року № 25 – А «Про проведення моніторингу роботи харчоблоків закладів загальної середньої та дошкільної освіти області в умовах воєнного стану»