Протягом року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірено понад 38 тис суб’єктів господарювання на виконання протиепідемічних вимог та складено понад 3 тис протоколів за порушення законодавства
опубліковано 05 січня 2022 року о 17:10

2021 рік - ще один рік, проведений в умовах карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з перших днів приєдналося до здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію вказаної хвороби.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області самостійно, а також у постійній співпраці з Національною поліцією, органами місцевого самоврядування, органами місцевої влади та засобами масової інформації формували групи COVID-патрулів, для ефективного моніторингу дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 та Постановами Головного державного санітарного лікаря України.

В тому числі з урахуванням рівнів епідемічної небезпеки, які протягом року змінювались на території Херсонської області. Перевірки дотримання протиепідемічних заходів проводились щоденно, включаючи вихідні та святкові дні.

Протягом 2021 року фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відвідано 38 095 суб’єктів господарювання стосовно дотримання карантинних вимог. На кожному об’єкті проводилась ґрунтовна роз’яснювальна робота щодо дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, викладених у постанові КМУ від 9 грудня 2020 року №1236, змінах, які вносили до постанови та Постановах Головного державного санітарного лікаря України.

У результаті моніторингів у 8 952 суб’єктів господарювання виявили порушення. За виявлені порушення складено 3 334 протоколи. З метою недопущення порушень надалі та усуненню вже виявлених кожному порушнику надавались відповідні письмові пропозиції для організації роботи згідно з чинним законодавством.

Спеціалісти управління постійно надавали інформацію на офіційний вебсайт Головного управління, знімали та розміщували відеосюжети про діяльність COVID-патрулів та роз’яснення стосовно чинних карантинних вимог. Та окремо надавали коментарі, інтерв’ю, консультації тощо місцевим засобам масової інформації.

Крім того, за звітний період опрацьовано 682 пакети документів щодо розгляду випадків захворювання на COVID -19 серед медичних працівників та надані відповідні довідки.

Одним із пріоритетних завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області є проведення протиепідемічних (профілактичних) заходів під час карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Робота в цьому напрямку триває та знаходиться на особливому контролі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux