01 грудня в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області за ініціативи Начальника Юрія Павлішена відбувся круглий стіл за участю співзасновниці і керівниці навчального центру PROFI CLUB, співзасновниці громадської організації «Ресторанна гільдія», тренера у сфері підготовки до державних перевірок Ольги Михайлової та бренд-шефа PROFI CLUB, директора ГО «Ресторанна гільдія», сертифікованого спеціаліста зі стандартів НАССР Богдана Михайлова. У режимі онлайн долучилися інспектори районних управлінь Держпродспоживслужби Чернігівщини.
Під час зустрічі приділити увагу ключовому питанню – реалізації системи НАССР у закладах ресторанного бізнесу та харчових підприємств, адже увага, сфокусована на виготовленні безпечних продуктів харчування, якість яких відповідає світовим стандартам, – одна з характерних рис нової економічної політики в Україні. Було виокремлено та проаналізовано ряд проблем, з якими стикаються оператори ринку, а саме: глобальні, ментальні, інспекторські, програмні та внутрішні.
Окремо зупинилися й на проблемних питаннях харчування в закладах освіти. Зауважили, що виховання культури здорового харчування є пріоритетним завданням, а це процес складний і багатогранний.
Наостанок визначили перспективні плани держави, спрямовані на удосконалення системи НАССР та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.
Круглий стіл пройшов в атмосфері конструктивного діалогу. Присутні мали змогу взяти участь в обговорені питань, висловили своє професійне бачення, а також отримати відповіді від експертів.