Про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які відпочивають у готелі «Водоспад» м. Яремче Івано-Франківської області станом на 12.07.2018 року
опубліковано 12 липня 2018 року о 18:44

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, 11.07.2018 року зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які відпочивали у готель «Водоспад» м. Яремче Івано-Франківської області.


До Яремчанської міської лікарні 11.07.2018 року за медичною допомогою із розладами травлення та температурою звернулося 11 дітей. Після огляду лікарем 6 дітей з легкою формою перебігу захворювання призначено амбулаторне лікування, 5 дітей з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт» направили в інфекційне відділення. Стан хворих розцінюється як задовільний середнього ступеню важкості.


З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській 11.07.2018 проведело санітарно-епідеміологічне обстеження готелю «Водоспад» та ресторану «Ватаг» із відбором проб харчових продуктів, води та змивів з обладнання харчоблоку для лабораторного дослідження (в роботі).


У ході епідрозслідування встановлено, що на відпочинок до готелю «Водоспад» 02.07.2018 року прибула група відпочиваючих у кількості 79 осіб, з яких 65 дітей до 15 років із міст Київ, Одеса та Харків. Організатором відпочинку в м. Яремче є ГО «Мар’ям» О.Френдак. Харчування здійснювалося в ресторані «Ватаг», підприємець Федорчук В.Р.


У ході проведення перевірки харчоблоку ресторану «Ватаг» виявлено ряд порушень вимог санітарного законодавства, у зв’язку з чим


- адміністрації готелю «Водоспад» та ресторану «Ватаг» направлено припис по усуненню виявлених недоліків;


- тимчасово припинено харчування в ресторані «Ватаг»;


- зобов’язано забезпечити дітей бутильованою питною водою гарантованої якості;


- зобов’язано зареєструвати об’єкт - готель «Водоспад» як оператора ринку та закладу, що проводить відпочинок дітей.


На об’єкті виникнення спалаху проведено санітарно-освітню роботу щодо недопущення виникнення захворювань на гострі кишкові інфекції.


Протиепідемічні заходи тривають.


Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux