Про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які брали участь у святкуванні весілля в ГРК «Садиба на джерелах» село Ромашківка Волинської області
опубліковано 01 серпня 2018 року о 09:14

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області протягом 30 липня 2018 до Волинської обласної інфекційної лікарні звернулося 10 осіб з розладами шлунково-кишкового тракту. Хворим було встановлено попередній діагноз «Гострий ентероколіт» - 4 особи та «Гострий ентероколіт, сальмонельоз?» - 6 осіб. Серед постраждалих було госпіталізовано 5 осіб, решта хворих отримують лікування в амбулаторних умовах.

         При зборі епіданамнезу встановлено, що захворілі 28.07.2018 року перебували на святкуванні весілля в готельно-ресторанному комплексі «Садиба на джерелах» село Ромашківка, Ківерцівського району, Волинської області.

         З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області 31.07.2018 розпочато проведення санітарно-епідеміологічного розслідування та  обстеження зазначеного закладу.

За результатами перевірки закладу встановлено ряд порушень вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів:

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області за результатами перевірки керівнику закладу громадського харчування підготовлено приписи про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства та щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про основні принци та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Готується рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів.

Про виникнення спалаху повідомлено Ківерцівську районну державну адміністрацію від 31.07.2018 року № 17.08/325 та Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури від 31.07.2018 року № 17.08/326.

Направлено подання до Ківерцівського районного відділу національної поліції України у Волинській області від 31.07.2018 року № 17.08/327.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux