Про проведену роботу сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за І півріччя 2023 року
опубліковано 04 липня 2023 року о 14:50

Реклама

Впродовж І півріччя 2023 року досліджено 370 рекламоносіїв, з них виявлено порушення у 51, заведено 51 справу за ознаками порушень законодавства про рекламу, 48 справ розглянуто, 3 справи знаходиться у стадії розгляду. За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу застосовано штрафів на суму 64,161 тис. грн, всі штрафи сплачено у добровільному порядку до Державного бюджету України, або 100 % від накладених штрафів. Розглянуто 6 письмових звернень щодо порушень вимог законодавства про рекламу: 2 звернення від споживачів реклами та 4 подань від органів місцевого самоврядування. Впродовж звітного періоду здійснено 18 виступів у засобах масової інформації (на телебаченні, радіо) та розміщено на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області публікації щодо роботи управління у сфері реклами.

Дотримання вимог антитютюнового законодавства

На виконання Доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів щодо активізації профілактичної роботи в частині дотримання суб’єктами господарювання вимог статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», проводилась роз’яснювальна, просвітницька робота серед населення щодо шкоди, яку завдає куріння для здоров’я людини, і в першу чергу молодому підростаючому поколінню. Впродовж звітного періоду здійснено виступи та проведено роз’яснювальну роботу серед школярів двох загальноосвітніх шкіл міста Рівне та у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці, основними відвідувачами якої є молоді люди. Суб’єктам господарської діяльності закладів ресторанного господарства роз’яснено вимоги законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення у 133 закладах ресторанного господарства Рівненської області. На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області розміщено 17 публікацій, у яких висвітлювалась інформація щодо тютюнопаління та його шкідливого впливу на здоров’я населення.

Відповідно до Розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації від 02.04.2021 № 247 у Рівненській області діє Стратегія з контролю над тютюном на 2021-2025 роки в Рівненській області, на виконання плану заходів якої 31.05.2023 у м. Рівне до Всесвітнього дня без тютюну спільно із департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської обласної державної адміністрації і ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проведено брифінг на тему: «Нам потрібна їжа, а не тютюн».

Інформаційні матеріали про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення, розроблені у співпраці Держпродспоживслужби і ГО «Життя», розповсюджені у консультативних центрах з питань захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, які у подальшому поширили цю інформацію серед мешканців 58 територіальних громад, у 2 місцевих друкованих медіа та у 1 соціальній мережі.

Впродовж І півріччя 2023 року надійшло 2 звернення щодо ймовірного порушення вимог антитютюнового законодавства, щодо проведення позапланових заходів звернень від споживачів не надходило.

Дотримання вимог законодавства у сфері державного контролю виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння

Впродовж І півріччя 2023 року проводилась роз’яснювальна робота серед споживачів, спеціалісти брали участь у зустрічах з мешканцями м. Рівне, де надавалась інформація з питань торгівлі ювелірними виробами та здійснення ремонту і виготовлення ювелірних виробів. Проводились виступи серед школярів Рівного, серед відвідувачів бібліотек, здійснювались виступи на радіо, надавались консультації для споживачів у Рівненському ЦНАПі та надавались консультації під час прийому громадян в управлінні, а також консультували споживачів у телефонному режимі. Письмових звернень щодо порушень вимог законодавства при реалізації ювелірних виробів від споживачів не надходило. У звітному періоді проведено 5 виступів у засобах масової інформації, розміщувалась інформація на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та в друкованих засобах масової інформації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux