Про напрямки роботи Держпродспоживслужби розповів в етері радіо "Чернігівська хвиля" очільник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області
опубліковано 08 травня 2024 року о 12:17

Нещодавно начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен та генеральний директор ДУ "Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", головний державний санітарний лікар Чернігівської області Олександр Чепурний зустрілися в етері радіо "Чернігівська хвиля", під час якого роз’яснили слухачам, якими питаннями і напрямками займаються структури, які вони очолюють.

Це досить цікава тема, оскільки раніше ці дві служби були об’єднані. Тож слухачі мали змогу дізнатися, які функції зараз покладені на кожну з них і, найголовніше, – з яких питань та в яких випадках до якої структури можна звернутися.

Під час етеру Юрій Павлішен розповів про специфіку роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Зокрема, окреслив коло повноважень управління, його структуру. Розкрив питання, у чому робота Держпродспоживслужби споріднена із роботою ЦКПХ, а в чому полягає відмінність. Наголосив, що головна відмінність полягає у функціях, які виконують територіальні органи Держпродспоживслужби й центри контролю та профілактики хвороб у сфері громадського здоров’я та санітарно-епідемічного благополуччя населення. Ці завдання та функції викладені та врегульовані у Законі України «Про систему громадського здоров’я». Що стосується Держпродспоживслужби, то це передусім функції державного нагляду (контролю) (здійснення планових та позапланових перевірок) у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення, державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти. (Щодо центрів контролю та профілактики хвороб – то однією з головних функцій цих державних установ є здійснення епідеміологічного нагляду (спостерження)).

Також акцентував увагу на тому, що з метою уніфікації взаємодії та координації дій між Головним управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та ДУ "Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" був укладений Меморандум про співробітництво, який успішно реалізується на практиці.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux