Про харчову безпеку у школах і дитсадках йшлося під час вебінару за участю начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена
опубліковано 13 травня 2021 року о 11:03

11 травня відбувся черговий онлайн-семінар за програмою «Система НАССР для навчальних закладів», ініційований громадською організацією «Ресторанна гільдія» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Торгово-промислової палати, Аграрного союзу України та компанії «Profi club». З-поміж іншого йшлося про типові труднощі під час перевірок контролюючими органами операторів ринку, котрі працюють у сфері забезпечення харчуванням закладів освіти.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, як один зі спікерів, під час свого виступу ознайомив присутніх з основними вимогами до організації харчування дітей в освітніх закладах, із законодавчою базою щодо здійснення державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства та з переліком заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, які планово або позапланово здійснюють фахівці Держпродспоживслужби.

За словами Юрія Павлішена, є базові вимоги до суб’єктів господарювання, що надають послуги з харчування дітей, зокрема, наявність реєстрації оператора ринку, закупівля харчових продуктів у зареєстрованих виробників (постачальників) або тих, хто має експлуатаційний дозвіл, відповідність законодавчо визначеним санітарно-гігієнічним нормам, розроблена і на виробництві впроваджена система НАССР.

Доповідач зупинився на положеннях нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, у якому важливу роль відіграють нові підходи до організації харчування школярів. Зокрема, документ визначає основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, та вимоги до цих продуктів, правила облаштування обідніх зон згідно із санітарним законодавством.

Учасники вебінару дізналися і про затверджені у березні цього року норми та Порядок організації харчування в закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Також, Юрій Павлішен розповів про форми заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та відповів на численні запитання учасників зібрання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux