За повідомленням Національної поліції в м.Києві 21 квітня о 17:30 в столиці зареєстровано летальний випадок та випадок отруєння у двох осіб. За попередніми даними, це може бути пов'язано із вживанням харчових продуктів в одному із столичних закладів громадського харчування.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві провели позапланове обстеження цього закладу із відбором зразків об’єктів санітарних заходів, які направлені до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в м.Києві та Київській області.
Крім того, фахівці ДУ «Київський МЛЦ МОЗ України» провели відбір проб води та змивів із об'єктів навколишнього середовища у приміщеннях закладу громадського харчування.
Також спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві здійснили виїзд до Київської міської лікарні швидкої медичної допомоги для з'ясування обставин випадку отруєння у громадянки.
Спільно з Національною поліцією в м.Києві заплановано 21 квітня о 22:00 виїзд до місця тимчасового проживання зазначених осіб, із проведенням відбору проб повітря та фасованої питної води у приміщенні, де тимчасового перебували особи.
ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві видало Розпорядження №5 від 21.04.2017 про тимчасову заборону підприємницької діяльності даного закладу до закінчення епідеміологічного розслідування.
Епідеміологічне розслідування продовжується.