Оновлена інформація щодо епідеміологічного розслідування летального випадку та випадку отруєння у м.Києві станом на 25.04.2017
опубліковано 25 квітня 2017 року о 09:29

У м. Києві відповідно до повідомлення Національної поліції в м.Києві станом на 21.04.2017 о 17.30 зареєстровано 1 летальний випадок та 1 випадок отруєння у громадянок, які можливо пов'язані із вживанням харчових продуктів, виготовлених в закладі громадського харчування міста Києва.

21.04.2017 спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві проведено позаплановий захід (обстеження), із відбором зразків об’єктів санітарних заходів (проби готової продукції) для проведення лабораторних досліджень за мікробіологічними показниками.

Фахівцями ДУ "Київський МЛЦ МОЗ України" у приміщеннях закладу громадського харчування проведено відбір проб води для проведення лабораторних досліджень за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, та змивів з об'єктів навколишнього середовища (обладнання, інвентарю), рук персоналу на наявність ентеропатогенної та умовно патогенної мікрофлори. Лабораторні дослідження тривають.

Здійснено виїзд спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги для з'ясування обставин випадку отруєння у громадянки. Станом 24.04.2017 хвора виписана з лікарні, заключний діагноз:"Отруєння не ідентифікованою речовиною".

Спільно з Національною поліцією в м.Києві 21.04.2017 проведено обстеження квартири, де тимчасово проживали зазначені особи, із проведенням відбору проб повітря для проведення лабораторних досліджень на санітарно-токсикологічні показники у приміщенні. За результатами лабораторних досліджень вміст шкідливих речовин у повітрі приміщення квартири не перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК).

З квартири вилучені залишки їжі та бутильована питна вода, які вживали постраждалі, для проведення лабораторних досліджень за мікробіологічними та санітарно-токсикологічними показниками.

Зразки об’єктів санітарних заходів, залишки їжі та бутильована вода доставлені до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в м.Києві та Київській області, лабораторні дослідження тривають.

Епідеміологічне розслідування продовжується.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux