Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області взяли участь у семінарі «Інформаційна підтримка бізнесу та громадян у період воєнного стану»
опубліковано 22 вересня 2023 року о 15:58

21 вересня за підтримки Бахмацької ОТГ в м. Бахмач відбувся семінар-консультація «Інформаційна підтримка бізнесу та громадян у період воєнного стану», організований ДО «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області», у якому взяли участь представники Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юлія Прокопенко, Валентина Ігнатенко Тетяна Сичинська.

Під час семінару виступила заступник начальника управління – начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Прокопенко Юлія, яка ознайомила учасників з основними аспектами у сфері захисту прав споживачів, а саме: оформлення куточку споживача, цінників, яка інформація про продукцію має надаватися споживачеві, які документи підтверджують належну якість та безпеку продукції, виконання гарантійних зобов’язань та ін.

Валентина Ігнатенко – головний спеціаліст сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю Управління захисту споживачів – розповіла про основні вимоги законодавства щодо реклами, надала рекомендації щодо правильного оформлення вивісок. Окремо зупинилася на головних аспектах антитютюнового законодавства, зокрема нових нормах так званого «бездимного» законодавства.

До обговорення актуальних питань у сфері регульованих цін, в тому числі при наданні житлово-комунальних послуг долучилася заступник начальника Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами – начальник відділу контролю за регульованими цінами Сичинська Тетяна. Під час виступу фахівчиня довела до аудиторії інформацію про основні напрямки та способи державного цінового регулювання в Україні. Особливу увагу зосередила на товарах продовольчої групи соціального значення.

Загалом програма семінару була цікава, насичена, учасники заходу мали змогу отримати від фахівців відповіді на ряд конкретних питань щодо порядку обміну і повернення товару та як підприємцю убезпечити себе від недобропорядних споживачів і т.п.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux