27 травня, начальник Чернігівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Валентина Михед взяла участь у проведенні семінару-тренінгу для директорів центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.
Під час тренінгу розглянули основні теоретичні та практичні аспекти запровадження та функціонування системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР та її взаємозв’язок із впровадженням Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти в частині організації харчування.
Акцентували увагу на змінах до організації харчування в закладах освіти, оздоровлення та відпочинку, які передбачені Постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Також, Постановою визначається формування принципів здорового харчування, планування меню та приготування страв з урахуванням національних кулінарних традицій.
Крім того, зазначили, що одним з основних питань у організації харчування дітей є взаємодія учасників освітнього процесу, процесу оздоровлення та відпочинку, постачальників харчових продуктів та/або послуг з харчування, засновників відповідних закладів, органів управління та територіальних органів Держпродспоживслужби.
Завершення семінару відбулося у форматі запитань-відповідей та активного обговорення. Фахівці Чернігівського управління надали відповіді на численні запитання учасників тренінгу.