Правила етичної поведінки держслужбовців та їх вплив на досягнення високого кінцевого результату – нарада в Головному управлінні Держпродспоживслужби Полтавщини
опубліковано 25 червня 2024 року о 15:08

25.06.2024 року в конференц - залі головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області відбулася нарада з питань дотримання працівниками Служби етичної поведінки, термінів подання декларації, відповідно до вимог антикорупційного законодавства.

Вів нараду - Юрій Першін, в. о. заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Перед присутніми виступила Наталія Гаращук, в. о. начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Вона наголосила, що загальні принципи, норми та вимоги до правил етичної поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави визначені Законом України «Про запобігання корупції», для державних службовців також Законом України «Про державну службу», Загальними правилами етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затвердженими наказом Національного агентства з питань державної служби від 05.08.2016 № 158.

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», Закону України «про державну службу», працівники під час виконання своїх службових повноважень зобов'язані: неухильно додержуватися вимог закону та загальновизнаних етичних норм поведінки, бути ввічливими у стосунках з громадянами, керівниками, колегами і підлеглими та запобігати з даними особами конфлікту інтересів. Етикет службових взаємин стосується усіх - і підлеглих і керівників. Не можна допускати: використання нецензурної лексики, підвищеної інтонації, не ображати, не принижувати. Не допускати впливу приватних, сімейних, суспільних або інших стосунків чи інтересів на свою поведінку та прийняття рішень під час виконання своїх посадових обов'язків, у тому числі поза роботою дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути саму репутацію працівника.

Під час виконання своїх посадових обов'язків працівники Головного Управління повинні проявляти стриманість у разі критики чи образ з боку громадян, зауважувати щодо неприйнятності такої поведінки і необхідності дотримання норм ввічливого спілкування. За порушення правил етичної поведінки, особи, уповноважені на виконання функцій держави можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Розповіла Наталія Гаращук і про строки подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування і вказала на відповідальність щодо несвоєчасного подання декларацій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux