Поточна інформація щодо розслідування групового отруєння у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8 у м. Черкаси
опубліковано 07 травня 2018 року о 12:36

За оперативним повідомленням Головного управління Держпроспоживслужби в Черкаській області всього звернулися за медичною допомогою та були госпіталізовані з попереднім діагнозом: «Отруєння невідомою речовиною» до Черкаської обласної дитячої лікарні 55 учня та 4 вчителя загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 у м. Черкаси.

За результатами проведених Головним управлінням Держпроспоживслужби в Черкаській області позапланових перевірок Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 та підприємства ПП Родной Є.О., що виробляє та постачає воду питну доочищену фасовану «Рідненька» у зазначений заклад, виявлені окремі порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства.

За результатами перевірок керівництву загальноосвітньої школи № 8 та ПП Родной Є.О. направлені приписи щодо усунення виявлених порушень, виконання яких знаходиться на контролі Головного управління та Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За пропозицією Держпродспоживслужби області рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради роботу Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 тимчасового призупинено до завершення проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів із забезпечення належного санітарного стану закладу (генеральне прибирання, дезінфекція, провітрювання навчальних, підсобних, санітарно-побутових приміщень, харчоблоку тощо), з проведенням повторних лабораторно-інструментальних досліджень об’єктів середовища життєдіяльності (атмосферне повітря, гігієнічні змиви тощо).

За результатами лабораторних досліджень, проведених Черкаською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, у пробах ґрунту, води питної з водопровідної мережі та з кулерів відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено, за виключенням вмісту алюмінію у 1-й з 4-х відібраних проб питної води з централізованого водопостачання (гранично допустима концентрація  0,5 мг/куб. дм, виявлено 0,7 мг/куб.дм.).

За даними ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» у пробах ґрунту, питної води, атмосферного повітря та під час радіологічних досліджень перевищень нормативів не виявлено.

На запит Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області від Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Черкаській області отримано інформацію, щодо відсутності впродовж 05-08.05.2018 аварійних ситуацій на об’єктах міста Черкаси (промислові підприємства, об’єкти водо- та газопостачання, водовідведення тощо).

Проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів та лабораторних досліджень триває.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux